EĞİTİM

EĞİTİME BAKIŞIMIZ

BAHAR Kreş ve Çocuk Evi Bağcılar sunduğumuz tüm hizmet ve programlarımız, okul öncesi çocuklarımıza en uygun olacak şekilde özel olarak araştırılır, son halini alır ve sevgi, şefkat ile harmanlanır. Bizler kurumumuzda her günün çocukların ilgisini çekecek ve onlara ilham verecek yeni ve harika tecrübelerle dolu bir öğretim günü olması için çabalıyoruz. Eğitimin eğlence ile dolu olduğu, güvenli ve rahat bir ortamda çocuklarına doğru eğitimi bulmak isteyen ailelere yardımcı olurken, aradıkları yerin burada bizimle olduğunu bilmenin keyfini ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Kurumumuzda, çocuğun çocuk olduğu unutulmadan okul öncesi eğitim ciddiyetle ele alınmaktadır. Bahar Kreş ve Çocuk Evi Bağcılar olarak sıcak, samimi bir ortamda sunduğumuz yüksek kaliteli eğitimimiz ile gurur duymaktayız. Çocuğun ihtiyaçlarına cevap veren doğru bir okul öncesi eğitim kurumunu seçmenin zorluğunu anlamakta ve hizmet verdiğimiz her ailenin beklentilerine cevap verebilmek için var gücümüzle çabalamaktayız. Çocuklarımızın rahat, kendilerine güven duyabilecekleri bir eğitim almaları için onlara her an hayal güçlerini kuvvetlendirecekleri, yeniliklere açık ve eğlenceli şekilde yaklaşmaktayız. Günlük müfredatımız, çocuklarımızın beyin ve fiziksel gelişimlerini harekete geçirmek için yaratıcı oyunlara odaklı ve çeşitli ilginç ve ilham verici aktivitelerle doludur.

Çocuklarımızın öğreneceklerini, kendilerine uygun olarak hazırlanmış okul öncesi eğitim programlarıyla ve eğlenerek okulda elde etmelerini sağlamak için uğraşmaktayız. Modern, sürekli yenilenen ve çocuklar için uygun okullarımızda her çocuğun fiziksel, kavramsal, sosyal ve duygusal olarak gelişmelerini sağlayacak ortamlar hazırlarız. Okullarımızda uygulanan tüm müfredatımız, programlarımız, aktif katılımı teşvik eden aktivitelerimiz, konularının uzmanı öğretmenlerimiz ve personelimizle ile birlikte, çocuklarımızı ilkokula ve hayat boyu sürecek öğrenime hazırlamaktadır…

BAHAR Kreş ve Çocuk Evi Bağcılar

OKULUMUZDA UYGULANAN PROGRAMLAR

Eğitim, bireyin doğumu ile başlayıp, yaşam boyu devam eden, rastlantılara bırakılamayacak kadar önemli bir süreçtir. 0-6 yaş okul öncesi dönem bu sürecin en önemli bölümünü oluşturur. Zihinsel gelişimin % 80 - % 90’ı 0-6 yaşta oluşur. Bedensel büyüme çok hızlıdır, temel alışkanlıklar bu dönemde kazanılır, karakter ve kişilik yapısı şekillenmeye başlar.

BAHAR KREŞ VE ÇOCUK EVI’NDE eğitim anlayışı maksimum çocuk mutluluğu üzerine kurulmuş olup, mevcut tüm eğitim program ve uygulamaları bu prensibe göre belirlenmiştir. Akademik çalışmalarımızın hepsi sadece ve sadece oyun psikolojisi ile gerçekleştirildiğinden, çocuklarımızın duygusal-bilişsel kişilik oluşumları da dengeli bir biçimde yapılandırılmaktadır. Bu yapılanmayı gerçekleştirirken göz önünden ayırmadığımız en önemli nokta da şudur: Çocuklar hem metabolizma olarak, hem de zekâ olarak parmak izi gibidirler. Hiçbiri, diğerine benzemez.Eğitim yılı boyunca, çocukların gelişim özelliklerini temel alan ve kazandırılması belli bir süreç içersinde mümkün olan gelişimsel hedeflerden yola çıkılarak saptanmış sekiz yeterlilik alanı kapsamındaki şu faaliyetler uygulanır:

Kendisinin Farkında Olmanın Gelişimi
Psiko-Motor Becerilerinin Gelişimi