BRANŞ DERSLERİ

» MENTAL ARİTMETİK EĞİTİMİ

» YABANCI DİL - İNGİLİZCE

1

4-13 yaş arasındaki öğrencilere uygulanan  mental aritmetik programı temelde soroban (abaküs) adı verilen bir matertal üzerinde sayılarla işlem yapılmasıyla başlar. Belli bir süre sonra öğrenciler abaküsü zihinlerinde görselleştirirler. Bu noktadan sonra öğrenciler tüm işlemleri zihinden yapabilme yeteneğine sahip olurlar.

Mental aritmetik eğitimi, bir çocuğun zihnini kullanma becerisini arttıran bir program olmasının yanında onun hem akademik hem de sosyal anlamda  hayati olayları ve bilgiyi yorumlayabilmesi için uygulanan kişisel bir beyin geliştirme programıdır. Programda özellikle öğrencilerin dikkat, konsantrasyon, gözlem, problem çözme becerisi ve görsel hafıza gibi olgu ve becerilerinin üst düzeye eriştiği gözlemlenir.